about adiWidget™

adiWidget™ is the pioneer for the static corner image widget for blogger. Developed since September 2007, the idea is now has been used by many other web developer. Instead of static png image, you can now add flash and gif image format in every corner of your blog. But the position of the image is still remain static at the corner of your page. It can be used to give the mood of your web with any image that you want. All of the items here are FREE! So, enjoy then... It is advised that you use the latest browser i.e IE7 and Firefox. adiWidget™ is not compatible with IE6 or below. Please READ the TUTORIAL if you want to know how to apply adiWidget™ in your site. If you have any questions, want to contribute images for adiWidget™ or anything personally, you are welcome to e-mail me at adiwira[at]gmail.com. Otherwise, please use my shout box.

adiWidget™ kan Gambar Anda secara PERCUMA!


Dimaklumkan, request widget buat masa ini DITUTUP. So sorry, adi sekarang ni mmg busy tak hingat! Need to concentrate with my study and only check my e-mail once in every 2 weeks. Sowiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :-(

Seperti dijanjikan kepada peminat adiWidget™, maka kali ini adi akan menawarkan satu perkhidmatan meletakkan gambar sendiri dengan menggunakan adiWidget™ secara PERCUMA! Atas permintaan ramai yang meminta nak letak gambar sendiri la, gambar awek la, gambar baby la, gambar nenek dia la, gambar idola dia la, dan macam-macam gambar lagi, maka adi pun buka la peluang keemasan ini kepada semua...

Apa yang adi akan buat ialah mereka bentuk gambar untuk di adiWidget™ kan seperti contoh di bawah, meletakkan gambar tersebut di host adi sendiri dan seterusnya menghantar code adiWidget™ kepada yang meminta. Semuanya ini disediakan secara PERCUMA!

Kenapa? Tak Pecaya? Percayalah...

Berikut adalah contoh beberapa design yang boleh dipilih...

adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.

Camna caranya?
1. Hantarkan gambar yang hendak anda adiWidget™ kan itu ke adiwira[at]gmail.com. Gambar yang dihantar hendaklah dlm keadaan yang sopan santun... dan tidak menjolok mata. Jangan lupa jua untuk menyertakan alamat Laman Web anda agar adi bisa mereka kombinasi kaler yang sesuai.
2. Tulis kata-kata aluan yang anda inginkan seperti "Selamat Datang Ke Web Kami", "Selamat Pagi Cikgu","Eh! Sapa Suh Ko Masuk Web Aku!", "Salam Perjuangan" atau apa-apa jer lah yang anda inginkan.
3. Tunggu jer la balasan emel dari adi nanti yek... Kalau adi free, kojap jer siap :)

Syarat Lain?
1. Pastikan anda memasang link adiWidget™ di web atau blog anda
2. Alang-alang singgah di adiWidget™ ni, belanja la adi barang secawan dua kopi "O". Tak perlu banyak-banyak ler... sekali datang dua kali belanja dah cukup. Huhu... [kalau tak faham e-mail adi k ;)]
3. adi berhak untuk menangguh atau menutup tawaran ini pada bila-bila masa.
4. Syarat lain akan dikemaskini dari masa ke semasa mengikut keadaan.

Sekian...

We Love Tok Guru




adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.

Salam Reformasi




adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.

Daulat Tuanku




adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.

Salam Kemerdekaan




adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.

Free Palestine




adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.

Campaign - Save the Rhino




adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.

Faces Expression





Expressi ini adalah ilham:
Idham Xpression™

adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.
 

adiWidget™ Facebook

Share

adiWidget™ Followers

Google+ Followers

adiWidget™ Traffic

hits counter

adiWidget™ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino