about adiWidget™

adiWidget™ is the pioneer for the static corner image widget for blogger. Developed since September 2007, the idea is now has been used by many other web developer. Instead of static png image, you can now add flash and gif image format in every corner of your blog. But the position of the image is still remain static at the corner of your page. It can be used to give the mood of your web with any image that you want. All of the items here are FREE! So, enjoy then... It is advised that you use the latest browser i.e IE7 and Firefox. adiWidget™ is not compatible with IE6 or below. Please READ the TUTORIAL if you want to know how to apply adiWidget™ in your site. If you have any questions, want to contribute images for adiWidget™ or anything personally, you are welcome to e-mail me at adiwira[at]gmail.com. Otherwise, please use my shout box.

adiWidget™ kan Gambar Anda secara PERCUMA!


Dimaklumkan, request widget buat masa ini DITUTUP. So sorry, adi sekarang ni mmg busy tak hingat! Need to concentrate with my study and only check my e-mail once in every 2 weeks. Sowiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :-(

Seperti dijanjikan kepada peminat adiWidget™, maka kali ini adi akan menawarkan satu perkhidmatan meletakkan gambar sendiri dengan menggunakan adiWidget™ secara PERCUMA! Atas permintaan ramai yang meminta nak letak gambar sendiri la, gambar awek la, gambar baby la, gambar nenek dia la, gambar idola dia la, dan macam-macam gambar lagi, maka adi pun buka la peluang keemasan ini kepada semua...

Apa yang adi akan buat ialah mereka bentuk gambar untuk di adiWidget™ kan seperti contoh di bawah, meletakkan gambar tersebut di host adi sendiri dan seterusnya menghantar code adiWidget™ kepada yang meminta. Semuanya ini disediakan secara PERCUMA!

Kenapa? Tak Pecaya? Percayalah...

Berikut adalah contoh beberapa design yang boleh dipilih...

adiWidget™ Code:

See --Get Code--- to apply this image in your site.

Camna caranya?
1. Hantarkan gambar yang hendak anda adiWidget™ kan itu ke adiwira[at]gmail.com. Gambar yang dihantar hendaklah dlm keadaan yang sopan santun... dan tidak menjolok mata. Jangan lupa jua untuk menyertakan alamat Laman Web anda agar adi bisa mereka kombinasi kaler yang sesuai.
2. Tulis kata-kata aluan yang anda inginkan seperti "Selamat Datang Ke Web Kami", "Selamat Pagi Cikgu","Eh! Sapa Suh Ko Masuk Web Aku!", "Salam Perjuangan" atau apa-apa jer lah yang anda inginkan.
3. Tunggu jer la balasan emel dari adi nanti yek... Kalau adi free, kojap jer siap :)

Syarat Lain?
1. Pastikan anda memasang link adiWidget™ di web atau blog anda
2. Alang-alang singgah di adiWidget™ ni, belanja la adi barang secawan dua kopi "O". Tak perlu banyak-banyak ler... sekali datang dua kali belanja dah cukup. Huhu... [kalau tak faham e-mail adi k ;)]
3. adi berhak untuk menangguh atau menutup tawaran ini pada bila-bila masa.
4. Syarat lain akan dikemaskini dari masa ke semasa mengikut keadaan.

Sekian...

8 comments:

Eucalyptus on 3 Jun 2008, 12:08:00 said...

Wah, bagus2 gambarnya... terima kasih sudah mampir ke blog saya

fyroo on 18 Jun 2008, 01:13:00 said...

hi,

i would like my website www.fyroo.com to be review by your blog. how much does it cost?

also if possible to exchange link?

please contact me at support@fyroo.com

cheguman on 13 Jul 2008, 21:24:00 said...

Tahniah dan terima kasih.

smaelz83 on 15 Jul 2008, 15:33:00 said...

bole anta lagi x nih?.. nat wat gak la

.: mama cute :. on 25 Jul 2008, 14:34:00 said...

alo adi.. akak nak gak.. leh aaa.. sat g akak antaq gambaq.. jangan tutup lagi nooo.. papaii

paan on 27 Aug 2008, 14:20:00 said...

salam,adi tak berminak nak bagi tutorial ker???saya berminat sangat nak belajar...

Nurul Balqis on 16 Nov 2009, 16:04:00 said...

salam adi....pls2 pls jgn tutup lagi....saya baru jer email gambar saya....pls adi....

YaNa93 on 25 Nov 2009, 13:04:00 said...

salam abg adi..
yana teringin nk blajar cmne nk uat
bnda-benda cmnieyh..
leyh uatkn toturial x..?

Post a Comment

 

adiWidget™ Facebook

Share

adiWidget™ Followers

Google+ Followers

adiWidget™ Traffic

hits counter

adiWidget™ Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino